Mi a KŐKemény?

  A KŐKEMÉNY rövidítés a KÖzösségi KEzdeMÉNYezés szókapcsolatból ered, és olyan alulról jövő ötleteket, akciókat jelöl, melyek egy közösség erejéből merítve akarnak változást hozni a saját és sok esetben a tágabb környezetük életébe. Ezek a kezdeményezések gyakran egy-egy csoport tagjainak megélhetését, gazdasági-társadalmi fejlődését, környezetkímélő fennmaradását és befogadó közösségi együttlétét jelentik. Létrehozásuk és kiegyensúlyozott működtetésük jóval fontosabb célt szolgál, mint csupán egy   jó ötlet realizálása.
 
 
Közösségi kezdeményezések megvalósítói eredeti, elhivatott, együttműködő, küzdeni tudó, kitartó egyének, közösségek: KŐKEMÉNYek. A KŐKEMÉNY programunkkal az ő fáradhatatlan munkájukhoz kívánunk biztos alapokat nyújtani.

 

A KőKemények olyan helyi akciók, amik már egyszer Magyarországon, Közép-Kelet-Európában, vagy akár a volt szovjet utódállamok valamelyikében bizonyították működésüket és fenntarthatóságukat, tehát nem angolszász vagy skandináv kultúrákból származnak, hanem a mi kultúrkörünkben különösebb "honosítás" nélkül megvalósítható, a helyi emberek összefogásával.

A KőKemények közvetlenül a helyi település helyben jelentkező problémáira, jelenségeire adnak megoldást, helyi lakosok erőforrás-megosztásával. Az erőforrások lehetnek: idő, energia, pénz, ötlet, önkéntes munka, kapcsolati tőke, bármi, amivel az adott település vagy településrész lakosai EGYÜTTESEN rendelkeznek.

 

 

 A Kőkemények megvalósításához annyi pénzt kell csak felhasználni, amennyit egy kisméretű  település lakói is könnyedén össze tudnak dobni. Az ideális és kezdő lépésként megtett Közösségi    Kezdeményezés (KőKemény) átlag bekerülési költsége 1000 USD (kb. 200 000 Ft)

  •  
  •  A Kőkemények megvalósításakor nincs feltétlenül szükség a helyhatóság vagy egyéb hatalmi szereplő  engedélyére, hiszen a lakosok, a közösség tagjai saját maguk kezdeményezik, bonyolítják le ezeket a  közösség érdekében zajló akciókat.

Info doboz

46 Kőkemény
30 regisztrált felhasználó
3 Szakértő

CIVIL NŐK KÖZÖSSÉGE

légy aktív részese!
Ismerd meg, kapcsolódj be!