Hírek

 • Mindig is tudni szeretted volna, mik azok a cserekörök és a szívességbankok, csak sosem merted megkérdezi? Megadjuk A Választ! :)

  Cserekör létrehozását bárki kezdeményezheti saját környeze­tében. Nem kell hozzá más „csak” sok-sok lelkesedés, megfelelő szervezés és kis oda­figyelés az esetleg felmerülő problémákra.

  Mire érdemes figyelni? 

 • Mik azok a csereberekörök?

  ÚJ TÉMÁVAL FOLYTATJUK KAMPÁNYUNKAT!

  Mindannyian őrizgetünk otthon olyan dolgokat, legyenek azok ruhák, könyvek, valamilyen háztartási eszközök, amiket már nem használunk, még sincs szívünk kidobni őket, hisz más talán még hasznukat vehetné. Arra, hogy téli álmukat alvó tárgyaink új gazdára találván új életet kezdjenek, cserebere körök nyújtanak...

 • Civil Nők Közössége - légy aktív részese!

  Aktív nők a közelétben! Rád is szükség van! Magyarországon kirívóan nagymértékű a nők távolmaradása a közélettől, ezért olyan, aktív nők közösségét kívánjuk segíteni, akik nyitottak arra, hogy szerepet vállaljanak a közéletben és a közösségszervezésben.

  Ismerd meg, kapcsolódj be!

 • Bevásárló közösségek, bevásárló körök 2.

  Előző bejegyzésünkből kiderült, hogy mit is takar és mi fán terem a bevásárló közösség kifejezés. Most pedig fény derül arra is, hogy mire kell feltétlenül odafigyelnie annak, aki bevásárló közösséget szeretne elindítani! 

   

   

 • Bevásárló közösségek, bevásárló körök

  Bevásárló közösségek, bevásárló körök

   

  A bevásárló-közösség lényege, hogy a vásárlók közvetlen kapcsolatban vannak a helyi gazdákkal, és hétről-hétre vagy, ahogy az adott terméknek szezonja van, tőlük rendelik az árut a közösség tagjainak. Az ezzel kapcsolatos szervezés – rendelés, szétosztás – is közösségi feladat,...

 • Tippek, trükkök a pazarlás megelőzésére

  Készítsünk bevásárló listát a boltba indulás előtt, tartsuk nyilván a háztartásba kerülő élelmiszerek szavatosságát, ellenőrizzük rendszeresen a hűtőnk tartalmát, együk meg időben a közelgő lejáratú termékeket, valamint használjuk fel a maradékokat is.

  Tudatos vásárlás

  A pazarlás elleni legjobb...

 • Az élelmiszerek felhasználhatósága: fogyaszthatósági és minőség-megőrzési idő

  Sokan nem tudják, de a termékeken szereplő "minőségét megőrzi" dátumot nem központi hatóság adja ki, hanem a gyártó határozza meg, és leginkább a kereskedők számára fontos, hiszen e határidő lejárta után már nem forgalmazhatják az adott terméket. Elővigyázatosságból is általában korábbi dátum a valósnál és annyit jelent, hogy a termék az egyes tulajdonságait a...

 • Az élelmiszerek felhasználhatósága: fogyaszthatósági és minőség-megőrzési idő

  Gyakran kerül élelmiszer a szemétbe csak azért, mert nem vagyunk tisztában azzal, mit is jelent a szavatossági idő. Túl szigorúan betartva a lejárati dátum szemétbe dobat velünk olyan ételeket, amelyet még nyugodt lelkiismerettel felhasználhatnánk. 

 • Miért kerül a kukába az élelmiszerek több, mint fele? 2. rész

  Cikkünk első részét lásd itt.

  Mit lehet tenni az élelmiszer pazarlás ellen?

  Szerencsére egyre több termelő cég, kistermelő és vásárló látja a rendszer fenntarthatatlanságát, ezért tesznek is ellene.

 • Miért kerül a kukába az élelmiszerek több, mint fele?

  Döbbenetes számok: az élelmiszernek több, mint a felét kidobjuk az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) becslése szerint. Európában, a becslések szerint, 89 millió tonna élelmiszert dobnak ki évente. Vajon mi áll ennek a döbbenetes mértékű élelmiszerpazarlásnak a hátterében?

  Ezért...

Info doboz

46 Kőkemény
30 regisztrált felhasználó
3 Szakértő